Öppen scen Edsbyn

Öppen scen i Edsbyn

Torsdagen den 7 november samlades en skara på 13 personer till Öppen scen på Edsbyns bibliotek. Det var bibliotekarien Inga-Lill Embretsen som åter öppnade sina lokaler för Skrivare i Hälsingland. Efter att ha lyssnat till uppläsningar om liv och kiv på ett fågelbord, motsvarande händelser i en mänsklig relation, en springschas i Stugsund, en Sune som hjälper alla, och annat intressant var det dags för kvällens författarsamtal.

edsbyn1
Öjar Janhager

Moderatorn Leif intervjuade förre ordföranden Öjar Janhager om hans nya bok ”Hennes hemliga vapen”, som är en thriller i företagsvärlden där huvudpersonen Kim är en vass ung kvinna som inte ger sig. Öjar läste ett spännande avsnitt ur boken.
Sedan fortsatte den öppna scenen och My från Edsbyn läste några sidor ur sin novell (som fick ett fint novellpris för ett tag sedan). Det var en spännande text vi fick lyssna till, med ett språk som rann fram som en porlande bäck. My kom tillsammans med sin kompis Elin som säkert läser något för oss nästa gång: ”Hon skriver bättre än jag”, sa My. Inalles läste sex personer. För Kicki, som läste ur sin diktsamling, En fågel i bur är inte fri, var det första gången att framträda publikt.
Föreningens sekreterare Lena bjöd på mumsiga chokladmuffins. Ja, det var en trevlig kväll, som avslutades med att Elisabeth, ordförande för hembygdsföreningen i Edsbyn bjöd in oss till museet där den unika Lim-Johan-samlingen finns.

edsbyn2
My och Elin

Text & foto: Leif Strandberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s