Rapport årsmöte o öppen scen

ÅRSMÖTE MED ÖPPEN SCEN

Söndag den 2 april hölls årsmöte, Njutångers skrivargrupp bjöd in till sin möteslokal i Folkets Hus i Njutånger. Nya ledamöter hälsades välkomna och efter årsmötet tackade styrelseordförande Öjar Janhager och delade ut blommor till revisor Lars-Erik Eriksson för lång och trogen tjänst samt till ledamöterna Ragnar Tollet och Risto Ruuska som båda avgår.17634414_1391342890924063_1300033752583076583_n.jpg

Text & foto: Lena Persson, sekr.

Efter mötet som samlade 17 medlemmar intogs paj samt kaffe & kaka. Sören Molander bjöd på en vacker liten vårfilm innan det blev dags för Öppen scen. Öjar Janhager läste om kärleken till en kungskobra, Majvor Mäki Sjöberg läste ‘duett’ tillsammans med Ragnar Tollet ur Majvors nyutgivna diktbok Kaunisvaara. Majvor läste på meänkieli (fd tornedalsfinska) medan Ragnar höll sig till svenska. Hans-Erik Hultman delade barndomsminnen och en dikt om ordet lagom, Kristina Nordin fångade oss med sin dikt Röda tröjmannen. Britt Ruuska berättade om när hon bytte historier med en man på ett serviceboende där hon arbetat. Ingemar Jansson är kunnig om bygdehistoria och berättade för oss om Njutångers kyrkbönder. Ethel Öjemark läste om ord som svävar och ord som lever med. Pontus Vifell läste en text skriven utifrån ett gammalt svartvitt foto som givit honom inspiration. Anita Eriksson läste en gripande text om sin pappa, Lars-Erik Eriksson om sin vackra by Lumnäs i Forsa. Ann-Marie Hållén om efterlängtade vårfåglar och undertecknad bidrog med en dikt om vardagslycka på återvinningsstationen!

Text & foto: Lena Persson, sekr.

Ny styrelse ser ut som nedan. Du hittar mera info tel och epost på fliken OM FÖRENINGEN.

Ledamöter
ordförande: Öjar Janhager, Hudiksvall
Vice ordförande: Pontus Vifell, Bollnäs
sekreterare: Lena Persson (fd Forslin), Hudiksvall
kassör: Britt Ruuska, Ljusne
Anita Eriksson (redaktör Lokatten), Söderhamn
Alexander Ericson (webbredaktör), Ljusdal
Kristina Nordin, Söderhamn
Ersättare
Frida Persson, Bjuråker
Carola Lofterud Tjärnberg, Järvsö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s